esmaspäev, 10. august 2015

Bulgaaria reis 2015- mälestus eluks!






Nagu kunagi eelmises postituses mainisin, me käisime reisil Bulgaarias. Ma tõesti tahtsin kirjutada enne reisi, aga no näed, kirjutan seda postitust siin nüüd 2 kuud PEALE reisi. Lihtsalt ei ole tulnud tuhinat peale, koguaeg midagi teha, appi appi- egas midagi, vabandused ka kirjutama siin ei hakka, seega alustame ;) 

Teiseks pean tõesti piinlikusega tunnistama ka seda, et videot veel pole, kuna materjali on umbes-täpselt 200 video jagu. Aga see on plaanides!!

*****


Me alustasime oma reisi Pärnust, reedel kell 14.15 umbes. (Me jõudsime Tipsuga veel shoppamas käija enne seda, shopahoolikud nagu me oleme). 
Läksime 2 autoga ja kokku oli meid 8 sel hetkel. Rääkisime juttu, kuulasime muusikat, ei midagi erilist- aa, jaa kihutasime kõigest mingi 120 km/h. Ma ei teadnuki, et Lätis on selline liiklus, omg. Ma sõidaks vist ainult kraavis, kui võimalik ja kui ma oskaks sõita- hahaa....Igatahes respect juhile, kes meid elusa, tervena ja väga lõbustatult lennujaama juhtis. 

Et see lennule jõudmine "täiuslik" oleks, olime me Riias ummikus umbes 1-2 h! Lisaks olid Pärnu-Riia mnt.l remont ja õues läks järjest kuumemaks. Riias oli koguni 26 'C.  Ja ohh, kuidas ma armusin Riia linna täielikult. Ma polegi kunagi kesklinna lähistel olnud ja see oli kuidagi nii eriline.
Kui saaks veel minna jalutama vanalinna ja parkidesse, ohhh.... väikese inimesed unistused.

Jõudsime lennujaama, parkisime ja jooksime oma kohvritega- täpselt nagu filmides. Kus on õige värav? Kust saab kontrolli? Kuhu pagas??? Passid- IDkaardid-piletid. Sebimist kui palju. Uhh.
Ja me jõudsime oma elu esimesele lennule 5 min ENNE värava sulgemist. Aga siiski jõudsime.
Lend läks üldiselt hästi. Ei osanud nagu midagi oodata, aga tegelt oli väga sujuv. Ainuke "häiriv" asi oli tõusemisel ja maandumisel see, et kõrvad läksid hullult lukku. Õnneks sai palju kommi lutsutada, õujeah. :D

Kui me Varna lennujaama kohale jõudsime, tulid taksod järgi ja sõidutasid meid läbi linna Golden Sandsi, Paradise Green Park Hotelli. Tegime ka väikese põike poodi, ostsime kõik vajaliku ja suundusime taas teele.





*Hinnad tuleb Bulgaarias pooleks arvutada. Ehk, kui 2 L pudelivett maksis 1 lev on see 0,50 € senti. Seega, oli seal suht odav. Praed kohvikutes, joogid, poest ostetud söögid sai ikka väga odavalt. Seetõttu käisime iga õhtu väljas söömas ja proovisime erinevaid sööke, kokteile. See tegelt oli ka eesmärk- proovida erinevaid uusi söögikohti ja uusi toite. Ja toit oli väga, väga hea ning maitsev. Selle üle olin isegi üllatunud, aga ainult positiivselt.






Hommikul suundusime kohe randa, kuna õues läks ikka üpris soojaks ja kes ei tahaks Mustas meres ujuda koos meduusidega. Juuni algul ei ole vesi MINU jaoks nii hull soe, aga muidu käras küll.
Chillisime ikka korralikult tunde rannas ja siis läksime tagasi hotelli, sättisime end veidi (4 inimest ja 1 wc võtab aega umbes 2,5h) ja tagasi alla mereäärde. 

Mere äärest jookseb 3 km promenaad, mis oli seinast seina puupüsti täis kohvikuid, restorane, poode, müügiturge, hotelle. Melu, muusika ja inimesed on üleval 24/7 hooajal. Ja kuna konkurents on restoranidel päris kõva, siis ega iga 5 meetri pealt kleepus sulle "sissekutsuja" menüüga kaenlasse ja kutsus sööma nii kuis oskas. Kes mängis välja "eesti" kaardi, kes tasuta joogid, kes omapärasema menüü. Tegelt püüdsime käija iga päev mitmes erinevas paigas ja viimaseks päevaks oli ikkagi pool käimata. Sest neid lihtsalt oli meeletult, aga eks aega on ja kes teab, võib-olla uuel aastal taas. 



                                             (Pina Colada on                                                           parim)









(Õnnelikud õgardid)



(Datenight with Fast)




Mulle meeldis väga, et seal ongi erinevad restoranid ja erinevatele sihtgruppidele. Soomes on 90% kohvikutest sama toidu , koogi ja pirukaga. Seal aga oli 2 sakslaste baari/restorani, oli kõhutantsijate salong, oli kohalik Eiffeli torni kohvik, hotellide kohvikud olid avatud ja muidugi ka kohalikud + veel sada erinevat. Igatahes, täiega lahe! 




(Vaateratta kohustuslik selfie)

Ja nii need päevad veeresid. Hommikul bassu ääres või Musta mere äärde, lõuna ja õhtu kõndisime, shoppasime, sõime, tantsisime ringi promenaadil/avatud rannaklubis (isegi Tips sai sisse, woo) ja inimesed on nii sõbralikud, lahked, pruunid ja teevad täiega nalja. Nii äge! 
See ongi puhkus:  teed mis tahad, käid kus tahad, kõik on tore ja soe ja mõnus....ahh....väike pisar, tahaks ju tagasi....

Võn täie kindlusega öelda, et see oli mul reiside top5 seas üks PARIMAID!!





Ma praegu kirjutasin suht-koht üldiselt, mis seal seal toimus ja mida tegime. Kui mu laiskus mind ei lämmata, siis kirjutaksin veel teise osa sellest, kuidas Tipsu ja Tiiaga Varna linnas käisime. Mis oli muidugi puhtalt 8 TUNDI shoppamist. 






 Bye
















Kommentaare ei ole: