pühapäev, 30. august 2015

Food mania by Merka.

Viimastel suvepäevadel olen askeldanud nii tööl, väljas, kui ka köögis. Kui me Bulgaarias esimestel päevadel rannas lebotasime ja ringi veidi seiklesime, leidsime eriti shefi söögipaiga, kus pakuti parimat Hawai pitsat ja lisaks friikartuleid fetajuustuga. Ma pole ise sellisele ideele kunagi tulnud, aga see oli maailma parim roog. Ja just seda ma teiega jagaksin. Peale selle, et see on ime hea, on see ka ime lihtne. 

Vaja läheb: 
friikartulid ja fetajuust. 

Viskad friikartulid ahju/pannile/fritüüri ning serveerimisel riivid peale fetajuustu. Soola pole vaja lisada, sest fetajuustu maitsest täitsa piisab. Ja anna minna. 



***
Samuti oleme viimasel ajal teinud mitmeid kordi smoothit ja pistan teilegi väikese retsepti, jällegi lihtsa. 

Vaja läheb: 
blender, lemmik marju-puuvilju ja joogitopse. No jah, joojaid ka. 



Minu 1 lemmiku on banaani, maasika, mustika, teile aga sain pildile  banaani, maasika, kiivi smoothie. Banaan, maasikad (värsked või külmutatud) ja kiivi viiludeks. Lisa veidi apelsinimahla. Kõik blenderdada, serveerida ning nautida!  






Väike tip: Kui kasutad külmutatud marju, ei pea jääd lisama!


***
Täna tuli isu proovida rosina-pähkli-kaneeli rulli. Jällegi kiire, lihtne ja esimese korra kohta üllatavalt maitsev. 

Vaja läheb:
Taigen (leht-või pärmitaigen), kaneel, pruunsuhkur, rosinad, metspähklid, tume küpsetusšokolaad katteks ja söpsuke armastust. 


Levitad taigna , puistad üle kaneeli-suhkru seguga, lisad purustatud pähklid ja rosinad. Keerad rulli, lõikad ca 2-2,5cm laiused viilud ja patsutad veidi lamedamaks. Mahutad kenasti plaadile, lase veidi eelsoojendatud ahjus kerkida ja siis nad juba ise küpsevad (ahi 200'C). Umbes 15 min pärast võid minna kaema. 





Tume küpsetusšokolaad sulata mikrouunis või vesivannil. Lisa kohe peale sulamist rullidele, tee pilti ja kutsu naabrid ka maitsma. Head isu! 


Väikesed kerged toidud, mida mõnus ja kerge valmistada. Uusi ja huvitavaid maitseid alati tore proovida. 


Bye. 












Kommentaare ei ole: