pühapäev, 30. august 2015

Food mania by Merka.

Viimastel suvepäevadel olen askeldanud nii tööl, väljas, kui ka köögis. Kui me Bulgaarias esimestel päevadel rannas lebotasime ja ringi veidi seiklesime, leidsime eriti shefi söögipaiga, kus pakuti parimat Hawai pitsat ja lisaks friikartuleid fetajuustuga. Ma pole ise sellisele ideele kunagi tulnud, aga see oli maailma parim roog. Ja just seda ma teiega jagaksin. Peale selle, et see on ime hea, on see ka ime lihtne. 

Vaja läheb: 
friikartulid ja fetajuust. 

Viskad friikartulid ahju/pannile/fritüüri ning serveerimisel riivid peale fetajuustu. Soola pole vaja lisada, sest fetajuustu maitsest täitsa piisab. Ja anna minna. 



***
Samuti oleme viimasel ajal teinud mitmeid kordi smoothit ja pistan teilegi väikese retsepti, jällegi lihtsa. 

Vaja läheb: 
blender, lemmik marju-puuvilju ja joogitopse. No jah, joojaid ka. 



Minu 1 lemmiku on banaani, maasika, mustika, teile aga sain pildile  banaani, maasika, kiivi smoothie. Banaan, maasikad (värsked või külmutatud) ja kiivi viiludeks. Lisa veidi apelsinimahla. Kõik blenderdada, serveerida ning nautida!  






Väike tip: Kui kasutad külmutatud marju, ei pea jääd lisama!


***
Täna tuli isu proovida rosina-pähkli-kaneeli rulli. Jällegi kiire, lihtne ja esimese korra kohta üllatavalt maitsev. 

Vaja läheb:
Taigen (leht-või pärmitaigen), kaneel, pruunsuhkur, rosinad, metspähklid, tume küpsetusšokolaad katteks ja söpsuke armastust. 


Levitad taigna , puistad üle kaneeli-suhkru seguga, lisad purustatud pähklid ja rosinad. Keerad rulli, lõikad ca 2-2,5cm laiused viilud ja patsutad veidi lamedamaks. Mahutad kenasti plaadile, lase veidi eelsoojendatud ahjus kerkida ja siis nad juba ise küpsevad (ahi 200'C). Umbes 15 min pärast võid minna kaema. 





Tume küpsetusšokolaad sulata mikrouunis või vesivannil. Lisa kohe peale sulamist rullidele, tee pilti ja kutsu naabrid ka maitsma. Head isu! 


Väikesed kerged toidud, mida mõnus ja kerge valmistada. Uusi ja huvitavaid maitseid alati tore proovida. 


Bye. 












laupäev, 29. august 2015

Minu uus kaaslane - Olympus XZ-10.

Ma olen juba nii ammu tahtnud uut kaamerat, millega siis kõiki lõbusaid asju teha- pildistada ja filmida. Ja et teid mitte segaduse ajada, siis ei, ma ei otsinud seekord peegelkaamerat.(kuigi ma sellegi endale kunagi muretsen, no worries). Hetkel aga olin pisema ja mugavama kaamera otsinguil - kompaktkaamera. 

Kui ma juhuslikult Anttila lehele sattusin nägema, et kopaktkaameratele on mega SALE ja sünnipäev on vaid kuu kaugusel, siis nende argumentide ja muidugi kutsikasilmadega ma Madise poole pöördusin. Tegelt ma maksin ka osa summast, lihtsalt andsin talle hea võimaluse juba kinki teha. Hehe. 



Ma olen suur Canoni fänn ja vaatasin vaid, mida Canonil oli pakkuda. Valiku olin teinud juba ammu -  kirsipunane. loomulikult MEGA zoomiga (60x) Canon PowerShot SX400 IS, millest ma ka olen blogis eelnevalt maininud. Tuli välja, et kvaliteet andis ikka soovida, kui poes seda proovisin. Kuna kell oli palju, palju kaupa soodustuse puhul letil polnud ja teised Canonid, mida olin vaadanud, olid alles tellimisel, andsin võimaluse Olympusele. Muidugi leidsin korraga 2, mille vahel valida ja nii me siis ka laupäeval linnas kondasime. 

Mulle meeldib vaadata ja katsuda ja uurida põhjalikult, mida ma ostan. Eriti tehnika puhul! 
Ja võitaks osutus OLYMPUS XZ-10. Näppasin viimase ja valisin musta asemel valge. Ja muidugi sain mega soodustuse. Kõik hea korraga! Wuhu. 







Ja kaamerast endast võiksin nii-nii palju rääkida. See ei ole küll kompaktkaamera, aga see on midagi palju enamat ja ma ei saaks olla rohkem rahul. 

* See on pisike - mahub hästi käekotti, taskusse, saapasäärde kasvõi. 
* Kvaliteet on mega hea!! 
* Sellel on nii palju võimalusi - tee koheselt collage, pildista filtritega, pildista pimedas kapis või jooksu pealt,  erinevate valikutega režiimid (mida on palju rohkem, kui muidu)
* Väga mugav. Põhirežiimid on paigutatud pildistusnupu juurde, nii nagu suurtel kaameratelgi, mis on suur pluss! 
* Puutetundlik ekraan! 
* Erakordselt hea kvaliteediga videod - HD! 

Võin julgelt soovitada! Olen üllatunud, kuna ei osanud arvata, et Olympus võiks teha nii head tööd pisikeste kaamerate suunas. Mida ta veel siis peegelkaameratele on lisanud- wooah. 
Seega, olen ise 101% rahul ja nii nii õnnelik. 

Ning lõpetuseks paar pilti ,kui me Vuosaari Aurinkolahti rannas lõpuks käisime ja mina oma uue lemmiku proovile panin. 



PS! Pildid on tehtud kaamera oma programmidega, pole neis ühtegi töödelnud. 













/Väike jänespoiss



                                                                                 Muah!









teisipäev, 25. august 2015

Product review - Remington elektriline näopuhastushari.




Kuna mina ja Madis oleme kodu-spa fännid, kreemid-koorijad-maskid, otsustasime soetada endale "ime"vidina, millest pool maailma vast kihab. 

Elektriline näopuhastushari. 
Just! 

Ma lugesin erinevatest harjadest, võrdlesin neid erinevaid harju omavahel ja lugesin veel lisaks muidugi erinevatest kogemustest ning oma 98% (mida minu silmad lugesid) olid POSITIIVSED! Ehk, see harjake, mis võib tunduda nii lihtsa asjana, on tegelt nii geniaalne ja hea. 

Muidugi oma pisikeste näpukeste ja riiulitäis erinevate vahtude/maskide/puhastusgeelidega saab näo puhtaks, aga kui puhtaks? Jah, minagi katsetasin erinevaid (soovitan nivea 3in1 või telli avonist), aga kuna minu nahk suht rasune ja mul on poori-hoori, olen alati peale pesu sile aga kurb. Nägu pole nii-nii puhas, kui võiks. 

Mõtlesin siis, et okei, lähen näohooldusesse, aga siis vaja jälle aega broneerida- kohale minna ja no raha ka küsivad. Selle kokkuhoitud aja ja raha eest otsustasime seada sammud hoopis Anttilasse ning osta palju kiidetud koduse näohoolduse. Meie väljavalituks sai Remington FC1000 näopesuhari. 
    





Olime muidugi suht excited kohe asja katsetama. 

Kõigepealt karbi sisu: juhend ja garantii, 3 otsikut (tavaline, hellale nahale ja näo/keha masseerimis otsik), armas nahast kotike, laadija ja näopesuhari ise. Alustuseks siis ikka lugesin kenasti juhendit ja kirjas on, et peaks algatuseks 6 TUNDI masinat laadima. Meie aga tahtsime kohe suristada, kohe näha tulemust ja sära ja puhtaid poore, ning õnneks on Remington mõelnud meile. Masinat saab kiirlaadida - 30 min. ning lase käija. 

Näopesu otsikud on väga, väga pehmed ja korralikud. Masinal on 3 kiirust ning on lisaks veekindel, ehk ei pea kartma, võib ka saunaõhtutel põristada. 

Mul on Avonist tellitud väga hea näopuhastus vaht, millega ideaalselt puhastada rasust nahka. 

Nüüd on möödas ligi nädal kasutamisest ja see masin on väärt iga senti hinnast ning nimetähest. Nahk oli juba peale esimest korda väga puhas, sile ja säras. Kuna harjased masseerivad näonahka ja stimuleerivad vereringet, on põsed ka roosakamad. Ka Madis kiidab heaks. Oleme ostuga igatahes rahul. 




Soovitame! 






laupäev, 22. august 2015

Perega suvelõpureisil! #ChrisNorman #Saaremaa

Nagu eelnevas postituses võisin mainida, võtsime ette perega suvelõpu reisi Saaremaale - Chris Normani kontserdile. Lisaks selle uudistasime ringi ka mujal ning saime super ägeda elamuse. Sellest lähemalt juba allpool.






/Muah pere





/Väike poose kaardiga




Kuna emps ostis piletid ja bookis apartmenti juba kevadel, Madis jutustas imelisi lugusi Saaremaa ilust ja olust, mina käisin viimati emaüsas olles seal ja Tips teadis vaid kaardil asukohta, teadsime, et tuleb ilus ja väga FUN reis. 
Alustasime reisi laupäeva hommikul 9 ajal Pärnust. Ilm oli super ilus, tuju hea ja ootus kõrgel. Teel sadama laulsime, tegime pilte ja niisama nalja. Nii nagu tavaliseltki, kui perekond autos. Õnneks kui kohale jõudsime, saime e-kontrollis piletitega kohe läbi ja otse laevale. Ma sõitsin sellise pisikese punniga viimati umbes 8-9 aastat tagasi? Reis oli muidugi silmapilkselt läbi, sest Virtsult Kuivastule sõidab ju vaid ca 25min. Ei jõudnud kuskile minnagi, kui juba olime Muhus. 











Võtsime suuna esialgu Angla Tuulikute poole, kus saime oma teiste reisikaaslastega kokku. Ja kui juba tuldud sai, läksime ka uudistama tuulikuid ja ajalugu veidi ning sai ka vähe toidupoolist mekitud. Lõhe oli suurepärane, samuti ka lihapallid. Mm...
Peale seda, kui toit mekitud, hüsteeriliselt naerdud (tubli paps), tutvusime veidi Saaremaa ajalooga ja läksime ka tuulikuid vaatama. Traktoritel tegime pilti ja loomi vaatasime ja lihtsalt olime. 












Edasi sõitsisime Kaali kraatri juurde. Seal midagi väga vaadata ega pildistada polnud, kuna vett oli väga väga vähe. Aga noh, lühidalt - surnud kala hulpis ja vesiroosid õitsesid. Vähemalt saab öelda, et oi näed, minagi olen käinud. Jaa, Mhmh. 


/Mhm, selline seejust oligi. 



Aga nalja sai ikkagi, seda saab alati! 

Edasi õitsime oma apartmenti. Sisse me veel ei saanud, aga toidud sai ära panna ja veidi riideid vahetada. Kui juba tulla Kuressaarde, peab ka linnas veidi jalutama- elu ja oluga tutvuma. Jalutasime veidi tänavatel, käsime paaris poes ja siis juba otsisime kohvikut, kuhu pepud maha panna ja veidi hääd-paremat põske pista. Leidsime väga mõnusa paiga- Kodulinna Lokaal. Väga mitmekesine menüü, terassil oli väga mõnus, hinnad normaalsed ja toit oli väga väga hea. (Järgmisel päeval polnud kahtlustki, kuhu sööma minna.)


/Ketšup oli Felix




/Nad ilmselgelt on ärevil, et ma neid pildistan. Sory vaan.


Vaikselt liikus õhtu ja tekkis juba ärevus. Kui apartmentis toad sai jagatud, ennast pestud ja kammitud, võtsime kõik koos suuna Kuressaare Lossihoovi-  Chris Normani* kontserdile. Me läksime kohe lava ette, sest egas ma istuma küll ei tulnud. Ikka rokkima! 

* Väike selgitustöö. Chris Normani superfännid on minu vanemad, kes ka selle reisi mõtlesid. Kuigi meie nooremad teadsime vaid mõnda laulu, nt "Alice" ja "Midnight lady" olime mu ikkagi täiega ootusärevuses! Võiks öelda, et saime Madisega isegi väikese fännipisiku. 





/Inimesi oli veel + 7367 tükki 



Igatahes, kui Chris Norman lavale tuli, olid inimesed pöördes. Lavaesine täitus sekundiga, inimesi tuli aina juurde ja juurde ja leidus igasuguseid fänne. Kes hoidis puust ümbert kinni, kes oli nõus tund aega järjest filmima mälestuseks, kes iga sekund näppu visakas. Emps mul muidugi vilistas peale igat laulu ja me kõik plaksutasime ning olime lihtsalt nii nii rõõmsad. Sest kontsert rokkis TÄIEGA! Mu mamps ja paps laulsid, tantsisid hingest kaasa. Ja ka meie laulsime (teist refrääni salmi juba oskasime) ja tantsisime ja naersime ja lihtsalt nautisime. 


*******

Teisel päeval ärkasime kõik puhanuna ja rõõmsalt. Peale hommikusööki võtsime taas suuna Kuresaare Lossi, et  minna uudistama muuseomi. Lugesime veidi ajaloo kohta, vaatasime näituseid ning Madis arvas, et peitust oleks päris hea seal lossis mängida. Kahjuks siis läheks terve päev raisku, kuna otsija peaks tööd alustama vast hommikul, et käija läbi kõik tornid, korrused, hooned, salakäigud. Noh, vähemalt saaks peitja ära mängida terve hooaja Angry Birdsi, lakkida küüsi (kui see oleksin mina) ehk isegi süüa ja blogi kirjutada. Eh. 




/pliis, don't kill, love ya 


Meil läks seal korralik 2h ja peale seda otsisime näljastena vaid söögipaika. Ja nagu eelnevalt mainisin, läksime taas Lokaali .
Kui kõhud täis ja meel hea, oligi aeg hakata sättima sadama poole. Õnneks, õnneks meil olid piletid ette ostetud ja saime järjekorras ette sõita, et varakult koju jõuda. Pärast lugesime, et kuna üks laev oli andnud otsad, pidid inimesed ca 5-6 TUNDI seisma järjekorras. Omgh. Seega, meil ikka väga väga vedas. 



Ja ülejäänud õhtu sujus täitsa vaikselt.


Aga suvel Saaremaale me läheme kindlasti uuesti, See reis oli nii nii tore, lõbus ja ROKKIS täiega! Aitäh emps ja paps! Ning aitäh teistele, kes tegid selle nii lõbusaks! 

Ciao












kolmapäev, 19. august 2015

Puhkus puhkuse otsa ehk minu elu Juuli-August.

Mulle väga meeldib, et suviti mu töö muutub enam-vähem totaalselt. Tuleb palju rohkem vaba aega, mida täita kõiksugu muude asjade, tegemiste ja kohtumistega. Ja suviti on ju ka puhkuste aeg! Ning õnneks täitis pool mu suve puhkuseaeg. Bulgaaria, 2 nädalat ametliku puhkust ja veel augustis sörtsukene. Njam.

Bulgaariast ma juba kirjutasin 2 postitust, seega järgmine loogiline samm oleks kirjutada Juuli 2 nädalasest puhkusest. 

Uh...see oli lihtsalt nii mõnus. Ilma väga ei olnud, et saaks minna ujuma või niisama pool-paljalt ringi silgata (nagu normaalsel Juulikuul). Küll aga sai siiski käia ringi linnas, kohvikutes, sugulaste juures, sõpradega väljas, Moskvichiga sõitsime ringi Kabli lähistel ja isegi ühele sünnipäevale ning Valgerannas Koit Toome kontserdile ja ka Terminaatori kontserdile jõudsime. Me ise üritasime teha võimalikult palju ja võimalikult erinevaid asju, et ikka mida lõbusam puhkus, seda...lõbusam. 



/Muah family



/Otsisin maja endale



/parim paps



Lühidalt:
* Krissu ja Jane sünnipäev sõprade ringis!  Õhtul Terminaatori kontserdile rokkima! 
* Paar võrkpalliõhtut, mõnsa! 
* Vanatädi tahtis sünnipäeva puhul minna meiega ringreisile ja näidata kus tema ja ka meie isa elas/sündis. Ja meil on perega ALATI nii nii lõbus. Aitäh, aitäh!
* Koit Toome esinemine Valgerannas räige tuule-vihma ajal. Ikkagi rokkisime täiega! (pontšikud olid head !)
* Käisime Tipsuga Tartus- Liisal ja Rünnol külas! See oli niii nii tore, mega- aitäh kutsumast! 
* Kardisõit ning Moskvichiga maalesõit mahtus ka siia. 
* Viimane päev grillisime, käisime Tivolis autodromil ning Lendava Vaiba peal ja mul ning Tipsul hakkas täiega paha! Lahe oli ikkagi, heh. 



/Sõidame mööda kiirteeed moskvichiga



/ Väike kaaps kuulub ju asja juurde



/ County- style on leekides 




/Meister Liisa kostitas




/ Viisin lapse sööma, jeebus kui hea oli. 






Peale super-super puhkust tuli mu õde ka meiega Soome kaasa ja oli meil 2 pikka nädalat. Mis oli täuega mõnus ja ülim ja niii niii tore et tulid! 



/Hakaniemi öökull


Ükspäev, kui Madis läks Espoosse meestekale, otsustasime meie visata selga parimad riided ja minna linna Tipsuga. Väike õhtuelu Helsinksi ja paar kohvikut on lausa kohustuslik puhkuse osa. Käisime esiti Vapianos, see järel jalutasime punnis "foodbabydega" peatänavale ja sealt edasi Kaisaniemi poole. Leidsime, et kuna kooginälg on suur, panime pepud maha eriti fääncis restorani kohvikus - Cafe Strindberg . Väike vein, kook ja kakao ning juttu jätkus kauemaks. 



Peale seda jalutasime Hakaniemi. Rääkisime, pildistasime, arutlesime ja olime niisama mõnsad. See oli ideaalne sisters-datenight. 





/ nii armsad, andsid mulle vabad käed 


Vahepeal olime hästi sportlikud ja käisime iga teine õhtu mängimas võrk-, jalg- ja korvpalli. Tips ja Madis õpetasid mulle "persekat" ning nii me seda seal mägisime. Naersid mu üle koguaeg, njah. Tegelt olid jälle hästi lõpus. Sest lisaks jala- ja käelihastele saime ka naerdes kõik endale kõhulihased. Vot nii. 


/ Tips magas onnis üksöö


Käisime linnapeal, isegi korra kinos "Paper towns"i vaatamas ja siis väga palju shoppamas. Nagu kohe väga palju, huuh. Õnneks Tips sai ka midagi, mis nagu ee..oligi eesmärk. 

Ja lõpuks läksime kõik kolmekesi laevale ning väike nädalavahetus Saaremal ootas ees. Aga sellest juba järgmises postituses! 




Nähdään!