laupäev, 1. detsember 2012

Elus soomes III

Hei hei.

Nüüd vist ongi jõudnud kätte aeg, kus võin ka mina tõdeda- on kätte jõudnud talv, sest on külm ja lumine. Jah, võib vast küll. Ja kuidas muidu oleks võinud lumi tulla, kui ikka suure lumetormiga. Mulle isegi meeldis- tuisk ja torm ja tuul. Autos oli muidugi tore olla ja vaadata, kuid pärast õues olla- nooh, siis enam nii armas polnud.


Samas täna hommikul oli nii mõnus ilm- lund rahulikult sadas, ilm oli vaikne, ilus, mõnusalt külm- kohe hea tuju tuli peale. Just nii mulle meeldibki.
Ma juba ootan, kui saaks palka ja minna shoppama- kinke ja palju palju muud. Poemelu just jõulu eel on nii lahe. Inimesed on rõõmsad ja poemüüjad õnnelikud. Ning poed on mõelnud, kuidas teha inimesi veel rõõmsamaks, nagu täna- pakuti glögi, torti, piparkooke, kohvi, teed, komme. Joulupukki laulis, päkapikuneiud lõbustasid rahvast ja jagati muidugi ka õhupalle. Meid rõõmustasid eelkõige aga paljud soodustused.

Siin soomemaal on inimesed jõulude tulekut oodanud kaunistustega juba 2 nädalat. Nii mõnus on sõita pimedas ja vaadata neid armsaid tulukesi majadel ja korteritel- õdus tunne lihtsalt poeb hinge ja mõte hakkab mõtlema vaid häid jõulumõtteid. Oh, on ikka mõnus.


Tööl läheb ka hästi. Olen täheldanud, et mulle meeldib koristada enim just trepikodasi, muidugi ka kõik muu on ok, aga nii lahe on minna kuskile kortermajade keskele ja vaadata- oo, siin võiks elada või siin või hoopis siin on kena vaade.
Aga muidu on ikka tore ja kõik läheb väga kenasti. Soomlastega on ka lahe koos töötada- keel jääb ju paremini külge ja kõik muu on ka täitsa lahe.

Praegu nagu muud lisada polegi, kui et tuleb harjuda nende miinuste ja külmade tuultega ning leida igas asjas positiivset!

PS! Võin mainida, et seda sissekannet kirjutades vaatan ma üht kohustuslikku filmi, mida ma arvan et peaks olema näinud iga inimene oma elus korra-
Moi moi ja rauhallista talven!