neljapäev, 18. oktoober 2012

Elu Soomes, osa I

Hei! Moi! Terve!

Jah. Olen potsatanud ka siis lõpuks siia, üle Soome lahe, suurde riiki - SOOME!

Tulin tegelt juba 28.09.2012 ja alustamegi sealt:

* Otsus tuli 23-24.09.2012 ja juba ülejärgmisel päeval viisin lahkumisavalduse töödejuhataja lauale. Üllatus oli neile muidugi suur ja ära nad ei tahtnud mind ka eriti lasta- mitte, et ma peaksin lepingu ja seaduste kohaselt veel 2 nädalat töötada, vaid et ma olevat "nii hea tööline" ja "miks?"
Muidugi ma sain ilusti end töölt lahti ja seda siis suht kohe- 27.09.2012. Natuke kurb oli, sest töökoht oli tõesti Okei, mida juhtub harva, kuid see hakkas ka veidi tervisele- igapäevane istumine.

Vanemad oli muidugi ka üllatunud ja veidike ka šokeeritud, kuid nemad on mind alati toetanud ja toetasid ka seekord. Tipsul oli muidugi eriti kurb- ega minul muidugi ka. Heast ja turvalisest kodust/tööst minna kuskile võõrasse keskkonda - keelt ei oska eriti, tööd ei ole. Vähemalt on olemas elukoht ja Madis! Samuti Madise õepere.

Miks Soome?
Sest siin on tõesti ilus ja no kindlasti ka kõrgem palk. Kuid mind on soome keel ja Soome juba ammu huvitanud ja siin kohal olla - ei ole üldse nii hull - lahe on!
Kõige raskem ehk ongi orienteerumine(bussiga ja jalgsi) ning muidugi ka uude töökeskkonda sulandumine. Sest praegu ma peaksin hakkama saama inglise keelega, eesti keelest siin nagu eriti küll kasu pole- juhul kui ei saa töökohta, kus juba eestlased ees.

Mida siis siiamaani teinud?

1 nädalal- sain õnneks tänu Madise õele kohe soome keele kursusele (1 x nädalas ja esmaspäeviti).
Samuti sõitsime igale poole - Tarjoustalosse, Jumbosse, kose äärde, Madis näitas oma Työmaad ja muidugi veel palju palju muud.
2 nädalala lõpul- läksime korraks ka Eesti. Olime seal 4 päeva - shoppasime, puhkasime, emal oli sünnipäev ja käisime ka sõpru vaatamas. Samuti vedasin kodust ära potte, panne, kulpe, tasse, kardinariiet, taldrikuid, sõela, noad ja kahvlid - noh, mida tema ei kasuta, aga meie küll. :)
Tagasi tulles oli kotte ja asju niipalju, et kui me olime suutnud kõik need ligi 10 kotti asju tuppa viia siis ennast oli väga raske sinna asjade keskele mahutada. Kuidagi ikkagi surusime ja kui asjad olid kappidesse ära pandud- polnudki nagu midagi.
3 nädal - on just käimas ja saab ka kohe läbi. Tööd veel ei ole, kuid otsingumootor töötab iga päev ja samuti enda otsingutele aitavad mind ka Madise õe mees, Madise õde, Madise ema ja Madise isa.
Kindel igapäevane tegevus lisaks loomulikule on CV.de täiustamine ja nende laiali saatmine. Mõned sõnad saab vähemalt selgeks pidevate CV.de täitmistega. :P


Lisan ka siia, et hetkel elama Vantaal, Vantaanpuistol. Siin on meil lähedal *hobusekasvatustalu, *kosk- imelise metsarajaga, *ilus ja korraliks lastepark, *palju poode.


 (natukene tavline pilt, aga vähemalt teate, kus/mis)


Aga millal tuleb järgmine postitus -ei tea, kuid loodan et varsti!

Olkaa rohkeat!

PS! Meil on siin 2 ilma - kas sajab PÄEV LÄBI või paistab päike. Külm on ikka täiega. Ainult 7'C päeval :/